Sansevieria

Sansevieria

Water

Deze Sansevieria heeft extreem weinig water nodig. Als de grond volledig is opgedroogd kun je de plant weer wat water geven. (Let op, geef de plant geen grote scheut in een keer, dat vindt geen enkele plant fijn want dat beschadigt de wortels).
Bij twijfel de plant nog even geen water geven, want teveel water geven is eigenlijk de belangrijkste reden dat de plant verkleurt en minder lang mee gaat.

Standplaats

De standplaats maakt niet heel veel uit, veel zon, weinig zon hij vindt alles goed. De Sansevieria heeft een voorkeur voor wat meer zonlicht. Een wat donkere plaats in huis is ook geen probleem. Zet hem alleen niet in een ruimte waar helemaal geen licht is. Je hoeft de Sansevieria geen extra voeding te geven. Als je dat toch wilt doen, geef dan alleen een klein beetje in de zomer, maar zeker niet in de winter. De plant is dan in een rust periode.

Amaryllis waxbol

Water

De wax Amaryllis bol is eenvoudig te verzorgen. Het zit al in de naam, No water Flowers. Je hoeft deze bol geen water te geven. Alle voedingsstoffen zitten al in de bol zelf.

Standplaats

Zorg er voor dat de wax Amaryllis op een warme en lichte plek staat. Niet te heet en direct zonlicht. Ook niet te koud in de schaduw plaatsen. Alle Amaryllis bollen worden voorzien van een standaard onder de bol. Deze standaard zorgt ervoor dat de bol niet omvalt, ook niet als er zware bloemen uitkomen. 

Extra verzorging

Door af en toe de bol te draaien, voorkom je dat de steel scheef groeit. 
Is de bloem uitgebloeid? Snij dan de stengel onderin af. Hierdoor heeft u de kans dat er zich een nieuwe bloem ontwikkelt.

Wat als de Amaryllis bol helemaal is uitgebloeid?

Het is mogelijk om een No Water Flower weer opnieuw te laten bloeien (slagingskans is meer dan 80%)
Haal de wax laag van de onderzijde van de bol af met een mesje. U zult zien dat de bol wat zwart en vochtig is, dat is normaal. Het kan ook zijn dat er al kleine nieuwe wortels zichtbaar zijn.
Het is ook mogelijk om de hele wax laag te verwijderen. Dit is een minder fris klusje. Plant de bol nu in een kweekpot met aarde, normaal te verkrijgen potgrond is voldoende. De bol zal nu weer gaan wortelen en blad gaan geven. De bol verzorgen is niet zo heel moeilijk. De grond vochtig houden, eens per maand wat voeding geven en voor het raam laten staan. Na een maand of 9 is de bol weer volgroeid en zullen er weer 1 of 2 bloemknoppen in de bol zitten.
Amaryllissen kunnen buiten in de grond geplant worden in een gebied waar geen vorst voorkomt. Ze zijn niet vorstbestendig.

Bloembollen

Planten en water geven

Plant de bollen voor het gaat vriezen. Maak de aarde los met een schepje en graaf een gat op de plek waar je de bloemen wilt hebben. Houd rekening met de grootte van de bol; het gat moet ongeveer 3 keer de hoogte van de bloembol zijn, zodat je diep genoeg kan planten. Zet de bol met de punt omhoog in het gat en let op dat er genoeg ruimte tussen de bollen zit. Dek ze toe met aarde en druk het zachtjes aan. Geef, als de grond droog is, de pas geplante bollen wat water. Blijf ze water geven, ook als ze nog niet in bloei staan.
Mocht er genoeg regen vallen in de herfst en winter dan is dat voldoende. 
Maar gebeurt dat niet dan zal je ze zelf regelmatig moeten bewateren.

Retail
Retail