De sansevieria: een ideale plant voor kinderen

De sansevieria: een ideale plant voor kinderen

Kinderen houden van planten en daarom is het belangrijk dat ze van jongs af aan al beginnen met erover te leren. Wij adviseren hiervoor de sansevieria (vrouwentong) plant. Deze plant doe thet erg goed bij kinderen doordat het geen ingewikkelde verzorging nodig heeft. Daarnaast is het een ideale plant voor als decoratie in huis, waaronder ook de kinderkamer.

 

Over de sansevieria plant

De sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd, kenmerkt zich doordat de plant op letterlijke wijze omhoog groeit. Je hebt een heleboel soort van deze plant. Sommigen zijn bij uitstek geschikt als kamerplant. Andere, meestal grotere soorten, doen het goed in de tuin. Van origine komt deze plant uit Afrika en inmiddels bestaan er vele soorten die er behoorlijk verschillend uit kunnen zien.

 

Zuiveren van lucht

Eén grote voordeel van de sansevieria is dat ze (vooral in de nacht) de lucht zuiveren. Dat wil zeggen dat de plant allerlei minder goede stoffen in de lucht filtert, om hier vervolgens zuurstof van te maken. Het is dan niet verwonderlijk dat de sansevieria een uitstekende keuze is voor bijvoorbeeld de babykamer of kamers waar kinderen regelmatig spelen en slapen.

 

Hoe moet je de sansevieria verzorgen?

Voor mensen zonder “groene vingers” biedt de vrouwentong een uitkomst. Ze hebben namelijk heel weinig water nodig om te overleven. In de winter kunnen de meeste sansevieria’s wel 6 tot 8 weken zonder water! Een tip is om de aarde in de pot goed op te laten drogen voordat je de plant weer water gaat geven. Anders kan er wortelrot ontstaan, en dat wil je voorkomen.

Daarnaast kan deze stijlvolle plant goed groeien in zowel de zon als in de schaduw. De sansevieria is goed bestand tegen zowel droge als vochtige lucht. Met slechts een klein beetje water heb je dus een leuke plant in huis die lange tijd mee kan.

 

Bestel kleurrijke sansevieria’s in onze eigen webshop

Een leuk kado om te geven: onze nijntje sansevieria’s! Beschikbaar in verschillende kleuren en ideaal voor kinderen dankzij het weinige onderhoud aan de plant en de zuiverende werking.. Ze staan ook nog eens heel leuk op de kinderkamer door hun vrolijke kleuren. En welk kind kan nijntje nou niet weerstaan?

Bezoek de webshop

Retail
Retail