Plant op de babykamer? Ja natuurlijk!

Plant op de babykamer? Ja natuurlijk!

Bij het inrichten van de babykamer of kinderkamer denk je misschien niet direct aan planten. Maar wist je dat planten niet alleen leuk zijn als decoratie, maar ook andere voordelen met zich meebrengen voor je kind? In deze blog gaan we in op de voordelen van het hebben van een plant op de babykamer.

Decoratieve planten voor de babykamer

Kleurrijke planten zijn natuurlijk leuk om de babykamer helemaal af te maken. Je kunt ze decoratief ophangen of in een leuke vaas neerzetten. Wij hebben bijvoorbeeld leuke nijntje plantjes die in een kleurrijke pot staan. Ideaal als plant op de babykamer, maar ook voor de kinderkamer als je kind wat ouder is. 

 

Voordelen van een luchtzuiverende plant

Planten zuiveren de lucht in iedere kamer van het huis. Omdat je er natuurlijk voor wilt zorgen dat jouw baby gezonde en zuivere lucht inademt, zijn planten op de babykamer erg nuttig. Planten maken namelijk zuurstof aan en nemen stoffen als koolstofdioxide op. Ze houden de lucht dus goed schoon, vooral in (baby)kamers die nog geen goede ventilatie hebben.

Onze babykamer plant tip

Je baby zal veel slapen in de babykamer. Goede en schone lucht is dus extra belangrijk. Daarom is het van belang dat de planten op de babykamer goed verzorgd worden. Zo zijn er vele makkelijk te onderhouden planten, die bijvoorbeeld niet veel water nodig hebben. Een voorbeeld is de Sansevieria, een tropische plant die de lucht om zich heen goed zuivert. Deze plant heeft slechts af en toe water nodig. Zet ze een beetje in het licht en je babykamer fleurt meteen op!

Bezoek de webshop