Leren over bloemen en planten

Leren over bloemen en planten

Bloemen en planten zijn er in veel verschillende vormen en maten. De één groeit en bloeit totaal verschillend dan de ander. Hoe leuk is het dan om al deze verschillen zelf spelenderwijs te ervaren? Vooral kinderen vinden het heel leuk om van alles te leren over hoe bloemen en planten groeien. Daarom geven wij van Philos Green Products hen de mogelijkheid om zelf alles hierover te leren!

Hoe groeien planten eigenlijk?

Kinderen krijgen op school veel les over de natuur. Maar thuis is het ook mogelijk om in de praktijk te leren over planten, bloemen en zaden. Daarom raden wij aan om kinderen te leren hoe planten groeien en hoe ze verzorgd moeten worden.

De producten van Philos Green Products sluiten goed aan op de leergierigheid van kinderen. Zo kun je bij ons een mooie amaryllis bol met meetlint kopen die kinderen tijdens de gehele groei ervan kunnen opmeten. Zo komen ze erachter hoeveel de plant groeit per week of per maand. Door goed de gebruiksaanwijzing op te volgen, weten ze hoe de plant het best verzorgd dient te worden. Deze bol heeft namelijk geen water nodig...

En ze zien zelf na lang geduld en aandacht voor de plant dat ze steeds groter en mooier worden.

Leren planten én bewateren

Om echt creatief te zijn met bloemen en bollen, is het goed om te leren hoe ze geplant en bewaterd moeten worden. En het is helemaal leuk als je na een lange tijd hard werken én geduld, een leuk en creatief resultaat ziet.

Dat kan bijvoorbeeld met onze nijntje Bloemenmozaïek. Dit is een pakket aan bloembollen die je in de vorm van nijntje in de grond beplant. Dit doe je rond de maanden oktober en november (voor de vorst). Door de bollen gedurende de winter voldoende water te geven, komen de bloembollen in het voorjaar uit en is een gekleurde nijntje in de tuin zichtbaar. Hoe leuk is dat?!

Leren verschillende bloemen herkennen

Zelf bloemen planten is leuk en leerzaam. Je maakt het nóg leuker met het bloemenboek van Dick Bruna. Hiermee kunnen kinderen namelijk in het voorjaar kijken of ze de bloemen die in dit boekje staan ook in hun tuin kunnen zien. Zo leren kinderen op een creatieve manier de verschillen tussen allerlei bloemen zoals tulpen, narcissen en blauwe druifjes.

Het bloemenboek van Dick Bruna krijg je als je de bloementuin aanschaft op de website van Philos Green Products. Deze bloementuin bevat een aantal verschillende bloembollen die kinderen zelf kunnen planten in het najaar en kunnen bewateren in de winter. Op deze manier krijgt de tuin in het voorjaar heel wat kleur!

Bezoek de webshop

Retail
Retail